Nytenkning på reisefronten

Foto: Emerald Sky

En av nestorene i norsk reiseliv, Tove Voss, er en av de mest kreative når det gjelder å komme opp med nye interessante reiser med spennende vinklinger.

Tekst Ann-Magrit Berge

Vista Travel ble etablert i 2015 med Tove Voss i førersetet. Hun har tidligere ledet Globetrotter, Select Tours og Escape Travel. Med sine over 50 års fartstid i reisebransjen har hun en enorm kompetanse som reiseglade nordmenn fremdeles nyter godt av.

– Produktene Vista Travel tilbyr har jeg jobbet med i mange år, og jeg har også introdusert produkter ingen andre tilbyr i Norge som militærhistoriske reiser og eksklusive privattog. Mange av turene våre blir det bare produsert én av, så vi er ingen dusinleverandør, sier administrerende direktør Tove Voss.

Elvecruise på 19 elver
– Vårt desidert største satsingsområde er elvecruise, og det var jeg som introduserte disse for nordmenn for over 25 år siden med stor suksess. Dette er en spennende måte å reise på der severdighetene kommer til deg. I tillegg til å ha cruise på hovedelvene i Europa har vi cruise på elver mange andre steder i verden. Vi har også temacruise som julemarked- og blomstercruise. I fjor var sykkelcruise en nyhet, det ble populært og vi har flere avganger neste år. Du bor på båten og rederiet stiller med sykler som du bruker på land. Båten følger deg, du kan gå om bord, spiser lunsj og sykle videre om ettermiddagen hvis du har lyst.

Et annet meget populært cruise er det klassiske elvecruiset mellom St. Petersburg og Moskva. I de senere årene har vi også begynt med elvecruise fra Kaspiske hav til Moskva. Her får du oppleve det genuine Russland hvor ikke så mange turister ferdes. På dette spennende cruiset er våre reiseledere tidligere offiserer eller UD-folk som snakker russisk. Så du kommer hjem med mye ny lærdom.

Langt hjemmefra
– Mer eksotisk er cruise på Mekongfloden i Kambodsja og Vietnam. Der opplever du tempelruinene i Angkor, Phnom Penh og Ho Chi Minh City med Torbjørn Færøvik som reiseleder. Mekong er blitt veldig populær, spesielt for folk som har vært på flere Europa-cruise og vil prøve noe nytt. Cruiset foregår på flotte båter med balkong og plass til 60 personer. Med den arabiske våren forsvant elvecruisene på Nilen, men vi har igjen satt Egypt på cruisekartet. Vi selger også cruise gjennom Panamakanalen, Sør-Amerika cruise og cruise til Taiwan og Japan, sier Voss.

Militærhistoriske reiser
– Militærhistoriske reiser startet vi med i fjor. Normandie og Berlin er en selvfølge, men også Battle of Britain og Gdansk i Polen er av stor interesse. På disse reisene er det kunnskapsrike, tidligere høyere offiserer eller forskere som er reiseledere. Du får hele historien; hva som ledet opp til krigen, selve krigen og etterkrigstiden. Nå kommer etter hvert også Vietnam-krigen, og enda flere militærhistoriske reiser er under planlegging. Hovedvekten av deltakerne på disse reisene er selvfølgelig menn, men det er også noen par med.

Ferie på skinner
– Du kan reise med eksklusive privattog som den elegante Orientekspressen fra London og Paris til Venezia, med Rovos Rail i Sør-Afrika og oppleve Victoriafallene, med Grand Trans Siberian Express fra Moskva til Beijing eller med Silkeveiekspressen. I Spania finnes det mindre kjente privattog fra Sevilla og Bilbao. Private togreiser er ikke billige, men vi ser at det er en økende interesse for disse.

Langtidsferie er også en ferieform som er kommet for å bli. Hos oss kan du velge mellom Hua Hin i Thailand i 24 eller 38 dager, Estoril på Lisboas riviera eller Costa del Sol. På alle stedene har vi norske reiseledere og et stort utfluktsprogram, sier administrerende direktør Tove Voss i Vista Travel.

WordPress Ads