Tannbehandling i Polen – topp kvalitet til halve prisen

Foto: EuroMed

Mange kvir seg for å gå til tannlegen. Hos EuroMeds klinikker i Polen får du hjelp både med tannlegeskrekk og helhetlig behandling etter høyeste standard. Du kan også spare betraktelige summer.

Tekst Gunn Iren Kleppe

Plages du av tannlegeskrekk eller skyr tannlegen av økonomiske grunner, bør du kanskje vurdere tannbehandling i utlandet. I Polen ligger kostnadene gjerne 50 – 70 % lavere enn i Norge. Hit formidler EuroMed både reise, opphold og behandling. Hos norskeide Dental Sense i Gdansk får du behandling etter høyeste standard med det siste i utstyr og teknikk.

– Tannbehandling er dyrt i Norge. Man skal ikke gjøre mye før det lønner seg, hevder Daglig leder i EuroMed, Thomas Nosowski.

EuroMeds klinikk, Dental Sense består av to avdelinger i Gdansk og tilbyr all slags tannbehandling. Her finner du over 15 tannleger og forskjellige spesialister. Klinikkens kirurg er en av Polens ledende implantologer, mens klinikkens protetikere holder kurs for tannleger fra hele landet. Klinikken har også fysioterapeuter som har spesialisert seg på kjeveproblematikk og en psykolog som hjelper pasienter med tannlegeskrekk.

Årlig kommer det nesten tusen nordmenn hit for å få hjelp. Flere har ikke vært hos tannlege på mange år og mange trenger større inngrep. Mange lider av tannlegeskrekk. Tannklinikken kan vise til svært god resultater nettopp med denne pasientgruppen.

Ifølge Nosowski er det utdanningen man tar i ettertid, som gjør en tannlege god. Personalet skoleres derfor stadig i de siste teknikker. Selskapet oppfyller også HELFOs krav om spesialister og holder seg oppdatert om HELFOs krav til refusjon og dokumentasjon.

Helhetlig behandling
Etter en helhetlig undersøkelse samarbeider klinikkens personale om behandlingen og beste fremgangsmåte. Iblant er det ikke nok å reparere en tann—det kan være en pasient trenger hjelp med hele kjeven. Derfor behandles gjerne nedslitte tenner, smerter i nakke og hode, spenninger i kjeven eller tanngnissing parallelt med vanlig behandling.

Målet er å gjenopprette normal funksjonalitet og estetikk. Har bittet forandret seg er det ikke nok å sette inn en krone, for eksempel. Da jobber fysioterapeut med kjeven og, hvis nødvendig, får du et apparat som du bruker i et par uker for å frigjøre kjeven. Først når det er påvist hvordan et friskt bitt vil være, påsettes permanent krone.

– Vi gjør alt langsomt, men effektivt og korrekt. Vi går ikke på akkord med noe som helst, hevder Nosowski.

– Kvantitet er ikke alltid ensbetydende med kvalitet, men det er jo slik at hvis du har gjort noe mye og ofte, så bygger du jo opp erfaring. Våre tannleger setter inn flere hundre tannkroner hver måned.

Klinikken samarbeider med et velrenommert tannteknikersenter hvor man benytter det siste i CAD-CAM teknologi for å lage tannkroner og har tanntekniker under eget tak.

Ved rotfylling gir bruk av CT full oversikt og arbeidet utføres under mikroskop. Dette er standard. CT viser mye større detaljer enn røntgen og uten bruk av mikroskop mener Nosowski man kan overse kanaler eller ikke fylle helt ned.

Henter og bringer
Etter behov tilbyr klinikken alt fra beroligende, angstdempende og søvndyssende midler til lystgass eller narkose under tilsyn av anestesilege. Klinikken tilbyr også Digitalt Smil Design (DSD) som viser hvordan resultatet vil bli før du bestemmer deg.

Personalet snakker engelsk og norsk tolk er tilgjengelig på tannklinikken.

Klinikkens ene avdeling ligger midt mellom flyplassen og gamlebyen i Gdansk, men den andre ligger i gamlebyen der alle hotellene befinner seg. Selskapet henter og bringer mellom flyplass, hotell og klinikk. Noen velger å kombinere det nødvendige med det behagelige—en ferie på den polske Riviera.

Vurderer du tannbehandling i utlandet, kan det være lurt å gjøre det innenfor EU. Da vet du at klinikken er underlagt regulering på linje med norske tannleger. Du bør også undersøke hvorvidt de har spesialister som er godkjent av HELFO.

WordPress Ads