Lyst på varme og ro – prøv Nord-Kypros

-Jeg har lang erfaring fra å formidle boliger i varmere strøk, og har jobbet med Nord-Kypros i mer enn ti år. Her får du mye bolig for pengene, og ikke minst en trygg plass å ha leilighet basert på en trygg og seriøs handel.

 

Foto: Eurosol AS
Tekst Jørn Wad

Johnny Pedersen er daglig leder i Eurosol, som altså har over 10 års erfaring med leiligheter og andre eiendommer på Nord-Kypros i tillegg til en rekke andre land i Europa, og til og med i Brasil!

Erfaring

I 2004 etablerte jeg firmaet Eurosol og startet med å formidle boliger i Spania. Deretter ble det Brasil, på Kreta, i Bulgaria, og i Tyrkia, før jeg fokuserte på Nord-Kypros januar 2008.
Før jeg startet markedsføring av eiendommer på Nord-Kypros møtte jeg advokater for å få informasjon om de juridiske forholdene rundt det å investere i eiendom her. Jeg møtte dessuten alle de store utbyggerne og sjekket ut deres prosjekter. I tillegg reiste jeg rundt for å teste restauranter og for å gjøre meg kjent med byer, landsbyer, strender, attraksjoner, etc. Så langt har jeg formidlet rundt 700 eiendommer til fornøyde kunder, forteller han.
-Hva bør man passe på når man skal kjøpe eiendom i sydligere strøk?
-At det utstedes skjøte på eiendommen, og at den faktisk blir din, og at ikke selger har tatt opp lån på eiendommen som du vil hefte for. Dessuten må du sjekke at du ikke får en overraskelse i form av skjulte reguleringsplaner.
-Hvorfor er det viktig å bruke folk med solid kjennskap til det lokale markedet?
-Mitt firma Eurosol har vært på Nord-Kypros siden 2008 og jeg har guidet et stort antall kunder trygt gjennom denne prosessen. På Nord-Kypros er «alle» selgere av boliger. Taxisjåføren, kelneren, frisøren….alle kjenner de «en kusine» som selger deg en «billig» bolig. Si nei takk, for ellers kjøper du deg et stort problem! Mitt råd er: Bruk meglere med lang fartstid på Nord-Kypros. Sjekk hjemmesider og referanser.

Trygt og vakkert

-Hva vil du trekke fram som spesielt attraktivt ved Nord-Kypros?
-Det er jo mange ting, men jeg vil nevne en vakker natur, hyggelig befolkning, ingen kriminalitet, god mat og rimelige priser. Det finnes 7000 år med historie og kultur som byr på en mengde opplevelser for store og små.
-Hva kan Eurosol være behjelpelig med?
-En innholdsrik visningstur der vi dekker 3-7 netter i leilighet og gir deg en bred gjennomgang av eiendomsmarkedet på Nord-Kypros, samt en guidet sightseeing tur rundt på øyen. En trygg, sikker og positiv kjøps opplevelse og for ikke å glemme: «After sale» service! Det er når kunden har kjøpt boligen at jobben starter for å sikre en problemfri overtagelse.

Skatteregler

-Hvilke skatteregler gjelder på Nord-Kypros?
-Først vil jeg si at jeg anbefaler samtlige kunder om å føre eiendommen opp på selvangivelsen i Norge. Før opp 30% av kontraktsummen på din selvangivelse. Etter 5 år kan du nemlig selge eiendommen og ta pengene skattefritt hjem. På Nord-Kypros betaler du årlig ca 1 Tyrkisk Lire pr kvm bolig. Det vil si at dersom du har en bolig på 100 kvm så betaler du 100 TL, eller ca 130 Nkr i året. Offentlige omkostninger til skjøte, moms og registrering i Landregisteret utgjør til sammen 8,5%.

Tilkoblingsavgift strøm / vann tilkommer og utgjør fra 1500£ til 2850£ avhengig av kommune boligen befinner seg i.

Advokat honorar utgjør ca.1500£. Jeg vil anbefale alle å skrive testamente som tinglyses her.
Det er ingen ekstra kostnad ved å benytte Eurosol sin tjeneste.
Jeg har lang erfaring i å jobbe med utbyggere på Nord-Kypros og kan plukke ut passende prosjekter for kundene, slik at problemer unngås!

 

Foto: Eurosol AS – Carringtone

 

 

Mer info: EUROSOL AS

Johnny Pedersen

Våganeset 36A
5106 Øvre Ervik
Mobil: + 47 456 11 000
E-mail: johnny.pedersen@eurosol.no
http://www.eurosol.no

 

 

 

WordPress Ads