Slik hjelper du kommende generasjoner

Mange har hjertesaker som følger dem gjennom livet. Testamentariske gaver er en viktig inntektskilde for mange organisasjoner og med en testamentarisk gave kan du la engasjementet ditt leve videre.

Greenpeace-skipet Arctic Sunrise. Foto: Greenpeace
Tekst Gunn Iren Kleppe

Stadig flere får opp øynene for viktigheten av klima og miljø. Er dette din hjertesak, kan miljøengasjementet ditt leve videre med en testamentarisk gave.
– Den testamentariske gaven er en gave til kommende generasjoner og et håp for en grønnere fremtid, sier leder for innsamlingsavdelingen i Greenpeace Norge, Jin Halvorsen.

Greenpeace tar ikke imot støtte fra næringsliv eller myndigheter. Støtten fra enkeltindivider har derfor stor betydning for hva organisasjonen klarer å gjennomføre.
– Uten støtten fra våre givere ville vi ikke eksistert, slår han fast.
– Gavene brukes til å styrke organisasjonens arbeid for å beskytte miljø og klima. Vi kan oppnå flere resultater og skape større endring gjennom vårt kampanjearbeid, internasjonalt og nasjonalt. For eksempel kan vi påvirke beslutningstakere i større grad gjennom grundig dokumentasjon av problemet, og mobilisere gode krefter i saker som haster. Dette koster penger og tid, og så klart alle bidrag gir fremgang, forklarer han.
Plastforurensning er en kjempeutfordring det jobbes med daglig.

– Vi jobber kontinuerlig for Norge skal ta en ledende rolle i kampen mot plastforurensning, og for å gjennomføre effektive tiltak på hjemmebane. En gave til Greenpeaces arbeid vil bidra til arbeidet for å bekjempe plastforsøplingen, samt til å utvikle nye grønne løsninger for fremtiden.

Ikke bare sivil ulydighet

– Greenpeace er kanskje mest kjent for sine sivile ulydighetsaksjoner. Men da jeg startet her som leder for innsamlingsavdelingen innså jeg at Greenpeace er mye mer enn det. Greenpeace benytter ulike virkemidler som vi ser fungerer når vi skal påvirke beslutningstakere, forteller Halvorsen.
Det kan bestå i å dokumentere miljøproblemer og -verdier, ha dialog med beslutningstakere og bidra til forskjellige løsninger og tiltak.
– Sivil ulydighet er det siste virkemiddelet vi benytter oss av, etter at vi har prøvd alle andre muligheter for en saklig og god dialog [med] beslutningstakere.

Dette kan utgjøre forskjellen fra å snakke om problemene til å begynne å ta ansvar for å løse dem.
– Akkurat nå tenker jeg at det aller viktigste er å redusere de globale klimautslippene, understreker Halvorsen som mener det haster med å gjennomføre det grønne skiftet mens det ennå er tid.

Ikke vanskelig

Halvorsen forsikrer at det ikke er vanskelig å testamentere gaver til Greenpeace.
– Det er enklere enn man tror! I utgangspunktet er det bare å skrive et testament, som jo de fleste bør ha, og beskrive hvor mye eller hvor stor andel av din arv du vil gi til Greenpeace eller andre organisasjoner i dette.
Organisasjonen gir gjerne råd og tips eller du kan gå inn på Greenpeace sine nettsider og be om et informasjonshefte.
– Vi er takknemlige for alle gaver, store eller små, avslutter han.

 

Jin Halvorsen- Greenpeace.
Foto: Kristin Thue

 

 

 

WordPress Ads