Skaper reiser for livsnytere

Vista Travel er spesialister på elvecruise og reiser med privattog over hele verden. Hva med et cruise på Nilen? Togtur med Orientekspressen? Eller kanskje en vandretur i Kaukasus?

Foto: iStockphoto
Tekst Rita Tvede Bartolomei

– Vi har lang erfaring med elvecruise over hele verden, men er også ledende i Norge på turer med privattog. Tilbudet vårt er bredt og omfatter alt fra sykkelcruise på Rhinen og Donau, til elvecruise på Mekong og Nilen. Men også vin- og kulturturer i Frankrike og vandreturer i Georgia og Kirgisistan. Våre kunder er godt voksne, i alderen 40 år og oppover. De fleste har reist mye før. De ønsker seg tilrettelagte og godt gjennomførte reiser med høy standard. Trenden nå er helt klart at folk ønsker å dra til land og byer som ikke er så kjente fra før. Her kan mye storslagen natur og kultur, men også matopplevelser, skape flere positive overraskelser, sier administrerende direktør, Tove Voss, som har over 50 års fartstid fra reiselivsbransjen.
Voss har bakgrunn som leder av flere store turoperatører i Norge, og er kvinnen som for over 20 år siden introduserte nordmenn for elvecruise-konseptet.

Foto: iStockphoto. Kirgisistan

Kundene vil ha variasjon og viten

Vista Travel tilbyr elvecruise, cruise, kanalbåtferier, langtidsferie, leserturer, privattogreiser, tema- og rundreiser, militærhistoriske reiser og skreddersydde reiser.
Tove Voss, som startet opp Vista Travel for tre år siden, sier en typisk kunde ofte ønsker å oppleve ferier som er litt utenom det vanlige: Der man også kommer tilbake etter ferieturen med ny kunnskap og viten.
– De er vitebegjærlige og det er vår oppgave å fylle det behovet deres. Vi må gi dem en ferie med godt innhold, der den totale gjennomføringen er viktig. De fleste som reiser med oss er par, men mange er også single, forteller Tove Voss.

Elvecruise i Laos og Egypt

Hun forteller foredrag av erfarne, lokalkjente reiseledere, er med på å heve opplevelsen på elvecruisene.
– På vårt elvecruise gjennom Kambodsja og Vietnam i februar skal forfatter og Asia-ekspert Torbjørn Færvik holde foredrag, sier Tove Voss.
Elvecruise på Mekong er populære, og det nyeste tilbudet blant cruise, går gjennom Egypt.

– En nyhet på Nilen er et cruise som går fra Kairo til Aswan. Nilen er som kjent verdens lengste elv, og turen tar 15 netter, sier hun.

Persia og Transilvania: Annerledes påsketur

I påsken er det mulig å bli med på en historisk reise til Iran og det gamle Persia. Der går turen også innom kjente steder som Shiraz, Persepolis, Yazd, Isfahan og Teheran.
– Vi drar innom de kjente persiske hagene i Shiraz og ruinene av antikkens by Persepolis står selvsagt også på programmet, sier hun.
Men påsken kan også tilbringes i myteomspunnede Transilvania i Romania. I de grønne skogkledde dalene i Karpatene ligger Transilvania og noen av Europas best bevarte middelalderbyer som står på UNESCOs verdensarvliste.
– Da besøker vi idylliske Sibiu, festningsbyen Sighisoara og Brasov som er selve juvelen med sin saksiske arkitektur. I Transilvania ligger også flere store middelalderslott. Et av de mest interessante er det gotiske eventyrslottet Bran. Det er også kjent som Draculas slott, sier Tove Voss.

Flere vil ha langtidsferier

Vista Travel har basert seg på kvalitetsferier, hvor det meste er inkludert i turen. Langtidsferier som er 3 til 4 uker, har økt i popularitet vinterstid.
– Langtidsferier er for dem som ønsker komme seg bort fra kalde norske vintre, men som ikke ønsker bo borte for lenge fra familie og venner. Destinasjonene er Hellas og Portugal, der måltider, fly, hotell og utflukter med guide er inkludert i prisen, sier Tove Voss.
Her kan du bo kun 30 minutter utenfor hovedstaden Lisboa i Portugal; i byen Estoril. Men du kan også velge leilighet eller hotell på den greske halvøya Peloponnes, i den lille byen Xylokastro. Byen befinner seg rundt 90 minutters kjøretur fra Athen.
– For 3 uker koster disse turene fra 13.000 kroner til 14.450 kroner per person med fly, halvpensjon, reiseleder og alt av transport, sier Voss.
Vil du vite mer om Vista Travels reiser? Utforsk deres fyldige reisekalender på www.vistatravel.no

 

Foto: iStockphoto. Peloponnese, Hellas

 

 

 

WordPress Ads