Spennende reiser for livsnytere

Det er mye å velge mellom for den som har lyst på en unik og spennende ferie: elvecruise, temareiser, eksklusive togreiser og eksotiske reisemål. Drømmereisen kan også skreddersys.

Foto: Vista Travel
Tekst Gunn Iren Kleppe

– Elvecruise er perfekt for pensjonister, sier administrerende direktør hos Vista Travel, Tove Voss.
Elvecruise har vokst veldig, spesielt blant pensjonister. Elvecruise er enkelt – du pakker ut én gang og du kan oppleve flere land på en lettvint måte. Båten tar deg gjennom landskapet og legger til midt i byene. Båtene tar ikke så mange passasjerer, så elvecruise er også mer intimt enn vanlig cruise.
Elvecruise er også innholdsrikt med mange opplevelser. Men du bør være noenlunde gangfør siden utfluktene kan innebære byturer med mye gåing på brostein. Snakker du med reiseselskapet så hjelper de deg å finne det som passer best.
– Du behøver ikke være i topp form. Det er OK å ta det med ro eller rusle på egen hånd, forsikrer hun.
Båtene er førsteklasses og det finnes kun utvendige lugarer. Det er alltid helpensjon og det meste er inkludert. Det følger også reiseleder med fra Norge og tilbake.

Mye å velge mellom

Elvecruise er Vista Travels hovedprodukt med destinasjoner rundt om i verden, så det er mye å velge mellom. Noen foretrekker rolig elvecruise på Douro i Portugal med fokus på natur og små hyggelige byer, mens andre foretrekker cruise fra Beograd til Wien med fire hovedsteder og fire land. Og drar du på elvecruise på Mekong-elven kan du oppleve de gamle tempelruinene i Angkor Vat.
Rundreise i Egypt kombinert med cruise på Nilen er også spennende, eller du kan velge elvecruise i Russland fra St. Petersburg til Moskva. Du kan også velge temacruise som for eksempel sykkelcruise, golfcruise, blomstercruise eller julemarkedscruise.
– Folk synes elvecruise er kjempeinteressant, sier Voss.
Og folk som har tatt elvecruise gjør det gjerne igjen. Det er nye opplevelser hver gang fordi elvene er så forskjellige.

Foto: Angkor Vat – shutterstock

Militærhistorie og andre temareiser

Militærhistoriske reiser er unikt hos Vista Travel. Her er det med offiser som gir innføring i krigshistorie, for eksempel i Normandie kombinert med elvecruise på Seinen eller på militærhistorisk reise til Vietnam.
Transylvania er en annen populær destinasjon. Området har fantastiske middelalderbyer hvorav flere på UNESCOs verdensarvliste. Andre spennende destinasjoner er Armenia og Georgia som også kan kombineres med Azerbadjan.
– Armenia var det første landet som tok kristendom som statsreligion. Det er mye gamle kirker og klostre fra den tidligste tiden, forklarer Voss.
På nyttårstur til Russland kan du feire nyttår i St. Petersburg og besøke Vinterpalasset og Litteraturkafeen der Tolstoj satt og skrev. Her er det med russisk reiseleder som snakker flytende norsk.
Du kan også dra på historisk reise til gamle Persia eller på mat- og vintur, som for eksempel «Britiske bobler» eller vintur til Israel.
Argentina og Brasil er andre meget interessante destinasjoner. Mange synes Etiopia er veldig spennende. Etiopia er det landet som har flest UNESCO-monumenter: unike kirker fra tidlig kristendom som er gravd ut av fjellet i bakken. Etiopia er dessuten blitt fredeligere og dermed tryggere å besøke.

Noe for enhver smak

Du kan også reise et sted og bare slappe av. Ønsker du deg vekk fra vinteren, kan det være godt med langtidsferie i varme strøk. Du kan for eksempel bo i Xylocastro på Peloponnes, i Estoril på Lisboas riviera, eller på Costa del Sol i et rolig område utenfor Marbella.
– På alle disse stedene har vi norsk reiseleder som tar hånd om gjestene, forteller Voss.
Vanlig cruise eller kanalbåtferie er også mulig om du foretrekker det. Og ønsker du noe helt unikt, kan Vista Travel skreddersy drømmereisen.
Vista Travel er også spesialister på privat-tog. Ønsker du noe helt eksklusivt kan du for eksempel dra på togreise med Orientekspressen eller Rovos Rail i Afrika.
– Togferie er noe som er kommet de siste par årene. Det er en flott måte å oppleve et land på. Du bor på toget, forteller Voss.

– Det koster en del, men det er en spesiell opplevelse, avslutter hun.

 

Foto: Tove Voss – Vista Travel

 

WordPress Ads