To annerledes måter å oppleve Spania på

Vil du nyte vakre landskap, sjarmerende landsbyer, historiske kulturbygg, spennende lokal mat og drikke – og treffe nye mennesker?
Da er TEMAs vandre og sykkelreiser noe for deg. To av reisene går til Spanias solsikre region Andalucia og vulkanøya Tenerife.
— Mange av våre reisende liker å bevege seg og vil ha en aktiv ferie, men også nyte god mat og oppleve mye, forteller reiselederen
og biologen, Dan Svensson.

Foto: Tema – shutterstock- Spania
Tekst Redaksjonen

Drømmer du om å bestille et storslagent reiseeventyr til fots eller på sykkel i 2019? TEMAs reiseledere bringer deg med begeistring til noen utvalgte og vakre plasser rundt om i verden.
— Ved å vandre eller sykle kommer vi ekstra tett på natur og kultur og blir en del av de vakre omgivelsene som byr på ulike inntrykk og dufter, sier Svensson.
En av TEMAs mest populære sykkelreiser går til Andalucia i det sørlige Spania. Under reisens åtte dager oppleves de hyppig omtalte plassene i de historiske byene Sevilla, Cordoba og Granada fra sykkelsetet.
— Vi har funnet frem de fineste sykkelveiene utenfor byens puls og dekker opp pikniklunsjer i det fri der vi nyter traktens delikatesser. På kveldene spiser vi på velutvalgte, lokale restauranter, og på enkelte kvelder er det tid en kan bruke på egenhånd. De fleste setter pris på tid til restitusjon for å ta en ekstra pust i bakken, fordøye alle inntrykk og analysere dagen eller uken, sier Dan Svensson.
Et annet populært innslag skjer på reisens femte dag der hele gruppen bor og spiser felles middag på det velkjente grottehotellet La Granja i Benalúa.

 

Foto: Tema

Vi du se hvordan et dagsprogram ser ut under TEMAs sykkelreiser? Klikk her!

«Grønne daler og pirrende raviner»

For den aktive reisende tilbyr TEMA også fotturer. En av disse går til Tenerife og naboøya La Gomera. Her kan du i det kanariske arkipelet vandre blant daddelpalmer, ormehodeplanter og lyng.
— Vi tar oss mellom seks og 15 kilometer hver dag. På La Gomera vandrer vi i tusen meters høyde gjennom nasjonalparken Garajonays stammeskoger, vi ser også grønne daler, pirrende raviner og endemiske fuglearter. På Tenerife vandrer vi i et dramatisk landskap rundt Spanias høyeste fjell, likeledes vulkanen, Teide, forteller Svensson.

Foto: Tema

Er du interessert i en fottur? Se hvordan et dagsprogram ser ut!

I likhet med sykkelreisene er pikniklunsjene også her populært blant de reisende – og beskrives ofte som en av reisens høydepunkter.
— Vi dekker opp lokale spesialiteter på vakre steder i naturen. Det kan være oster, skinker, brød og vin, men også frukt og grønnsaker. Vi vil at det skal være raust og riktig samt gjenspeile trakten og regionen. Piknik har alltid vært et populært innslag og er blitt en del av reisenes dna. I tillegg til piknik spiser vi også lunsjer på lokale restauranter, som også er populært blant våre reisende.
«Finnes noe for alle»
Inngangsavgifter: De fleste måltidene og andre sidekostnader inngår i reisens pris, og TEMA er nøye med at alle sykkel og vandrereiser har mindre grupper med mellom 14 til 23 deltakere. Reisene er inndelt i tre vanskelighetsgrader – lett, middels og utfordrende.
— At reisene er inndelt i ulike vanskelighetsgrader gir sikkerhet og harmoni i gruppen, og tanken er at det skal finnes noe for alle. En reisende vil kanskje vandre i kupert natur, en annen i flatt og jevnt terreng, avslutter Dan Svensson.

Vil du bestille en vandre eller sykkelreise i Spania? Klikk her!

 

 

 

WordPress Ads