Nordmenn vil ha autentiske opplevelsesreiser

Toppturseilas i Lofoten eller fottur i Dolomittene? Rundreise i Sri Lanka eller vin- og kulturreise i Moldova? Nordmenn har sans for ferieturer som gir varierte og autentiske opplevelser. Du kan oppleve hele verden fra lokalt perspektiv hos TEMA.

Tekst Rita Tvede Bartolomei

– Spesielt blant skandinaver opplever vi at alle typer aktive reiser blir mer populære. Det som går igjen i tilbakemeldingene er at folk ønsker å oppleve mer, og er lei av å kun ligge på en strand å sole seg. På en arrangert gruppereise kan du være sikker på at våre reiseprodusenter har plukket ut steder og opplevelser som de vet vil være positive og givende. Gruppereiser er en veldig behagelig og lite stressende måte å reise på. Dessuten kreves lite research og forberedelser i forkant. Mange som drar på temareiser er over 45 år, men egentlig passer denne typen reiser veldig godt for alle aldersgrupper, forteller key account manager hos reiselivsaktøren TEMA, Veslemøy Sandvik.
TEMA ble grunnlagt i 1971, og var en av de første reiselivsaktørene i Norden som rendyrket konseptet temareiser til alle verdenshjørner.

Kunnskapsrike reiseledere og reiser i mindre grupper

Sandvik forteller at TEMA ønsker å skille seg ut i mengden: De vil gjerne tilby turer med variasjon, slik at du får valget mellom tradisjonelle og mer utradisjonelle reiser – enkle og mer krevende turruter.
– For å kunne tilby reiser av høy kvalitet, bruker vi alltid reiseledere med høy fag- og lokalkunnskap, samtidig som de snakker norsk eller svensk. Reiselederne er engasjerte i jobben, og har enten bodd mange år i landet, eller er bosatt der nå. Våre reisende gir oss høy score på kunnskap og service, sier hun.
TEMA er opptatt av å sette sammen mindre turgrupper på alt fra 15 til 26 personer. Kvalitet er stikkordet, på alt fra overnattingssteder, mat, valg av severdigheter og aktiviteter.
– Med små grupper får hver enkelt mer kontakt med reiseleder, og det skapes et fint og mer personlig fellesskap, sier Veslemøy Sandvik.

Turer til hele verden: Flere temavalg for reisen

TEMA tilbyr mat- og vinreiser, fotturer, sykkelturer, rundreiser, safarireiser, storby- og weekendturer og cruise. Uavhengig av hvor i verden du ønsker å reise, så er mulighetene mange: India, Borneo, Sri Lanka, England, Italia, Australia, Spania, Romania – for å nevne noen land.
– Egentlig er valg av destinasjon helt avhengig av hva du er mest nysgjerrig på å oppleve og hvilken verdensdel du vil dra til. Vil du gå fottur i vakker natur og er glad i italiensk matlagning, så er Dolomittene et fantastisk valg. Jeg har selv bodd i Sri Lanka og er veldig svak for landet: Her kan du oppleve fantastisk kultur, natur og dyr, besøke religiøse steder og nyte deilige dager på vakre strender, sier Veslemøy Sandvik.
Opplev villmarken i Alaska, sykkeltur i alpene eller på Cuba, cruise på Seychellene – eller whiskey-destilleribesøk i Storbritannia. TEMAS repertoar av temareiser er stort og destinasjonene er mange.
– En viktig del av vår filosofi er å skape minnerike reiser som støtter opp om lokal kultur. Reiser som gir positive opplevelser og økt kulturforståelse for landene de reiser til, sier hun.

 

Veslemøy Sandvik

 

Hva er inkludert i TEMAS reiser?

• Egne skandinavisktalende reiseledere med god lokal- og fagkunnskap.
• Nøye utvalgte hoteller, restauranter og fly.
• Utvalgte måltider (frokost, middag og lunsj).
• Inngangsbilletter etter program for hver tur.
• Trygg reisebestilling gjennom reisegarantifond.

 

WordPress Ads