Reiser for livsnytere

Elvecruise blir stadig mer populært, men ønsker du deg en helt spesiell luksusferie kan privattog være tingen. For mindre grupper og familier som liker å ta det med ro, er kanskje lektercruise eller Le Boat det rette.

Foto: Vista Travel
Tekst Gunn Iren Kleppe

Vista Travel spesialiserer seg på reiser for livsnytere, inkludert tema- og rundreiser i hele verden med norske reiseledere og iblant også kjente foredragsholdere.
Elvecruise blir stadig mer populært. Administrerende direktør Tove Voss var faktisk den som introduserte elvecruise i Norge og har jobbet med produktet i over 20 år. Det startet med elvecruise i Russland, men i dag er det mye å velge mellom både i destinasjoner og tema.
Temacruise inkluderer alt fra militærhistorisk elvecruise der man besøker landgangsstrendene i Normandie til sykkelcruise hvor du kan sykle langsmed elven. Du kan blant annet også dra på vincruise, blomstercruise, påskecruise, operacruise, eller elvecruise med fokus på hovedsteder eller historiske byer.
Årets nyhet er elvecruiset «I impresjonistenes fotspor» i Frankrike. Voss anbefaler også elvecruise i Ukraina, hvor du seiler gjennom kosakkland på Dnepr fra Kyjiv til Odesa. Frister det med mer eksotiske reisemål, kan du dra på elvecruise på Mekong-elven gjennom Vietnam og Kambodsja. Her besøker dere den glemte jungelbyen, Angkor og de berømte tempelruinene, Angkor Wat.

Båtene

– Det er fantastisk flotte båter, sier Voss.
På elvecruise reiser du behagelig. Du pakker ut når du kommer ombord og lar destinasjonene komme til deg. Båtene tar kun fra rundt 80 til 200 passasjerer.
– Likevel er det båter som har plass til to-tre restauranter, noen har små svømmebasseng på soldekket, det er mange fasiliteter på disse båtene, forteller hun.
Vista Travel samarbeider med flere rederier, blant andre AMA Waterways, som skal være et av verdens beste elvecruiserederier. De tilbyr også luksuscruise på små, eksklusive skip der alt er inkludert. Her reiser du på egenhånd, resten er gruppereiser med reiseleder.

Lektercruise og Le Boat

På lektercruise kan du nyte livet i sakte fart på kanaler i Frankrike. Lekterne tar kun opp til 20 personer. Ønsker du å være helt fri, er kanskje Le Boat tingen. Her kan man være opp til 12 personer, avhengig av type båt. Med Le Boat kan du seile selv i over ni land. Du trenger ikke båtsertifikat; det skal være enklere enn å kjøre bil. Ifølge Voss er båtene flotte og veldig populære blant familier og vennegrupper.

Privattog

Vista Travel tilbyr også reiser med privattog for individuelle reisende i tillegg til utvalgte turer med norsk reiseleder. Her bor du på toget, akkurat som på elvecruise, og lar landskap og severdigheter komme til deg. Også her er det mye å velge mellom. Et populært alternativ er Rovos Rail, et av verdens mest legendariske luksustog. På rundreise i sørlige Afrika nyter du fire dager/tre netter om bord mellom Victoriafallene i Zimbabwe og Pretoria i Sør-Afrika med stopp for safari underveis.
– Det er et fantastisk tog dette her. Det er et vakkert tog i den gamle stilen. Alt er inkludert, sier Voss, som selv har tatt reisen.
Etter togreisen flyr du videre til Cape Town med utflukter til vindistriktet rundt og Kapp det gode håp.
Blant andre alternativer finner du Den transsibirske jernbane, den berømte Orientekspressen eller Orient Silk Road Express. I Spania finnes det tre alternativer med privattog: Al Andalus, El Transcantabrico og Costa Verde Ekspress. Du kan for eksempel også dra på luksustogferie i India.

Transilvania

Frister det ikke med elvecruise eller tog, er kanskje et besøk i vakre og historiske Transilvania av interesse.
– Det er et veldig flott område med flere middelalderbyer og flere byer på UNESCOs liste, forteller Voss.
På denne gruppereisen flyr dere til Romanias hovedstad, Bucuresti. Reisen inkluderer besøk i den middelalderske byen hvor Dracula (Vlad Tepes) var født. Valgfrie aktiviteter inkluderer bjørnesafari og besøk på Draculas slott.
Og om intet frister og man har andre ønsker, tilbyr Vista Travel også skreddersydde reiser.

 

Administrerende direktør Vista Travel Tove Voss

 

 

WordPress Ads