Opplev og utforsk Lofoten med din kjære

68 grader Nord ligger det som ofte blir omtalt som en av Norges vakreste øyer – Lofoten. Det er ikke uten grunn at Lofoten stadig troner øverst på pallen når folk blir spurt hvor de ønsker å reise. Lofoten har uante muligheter og ikke overraskende kåret til et av Norges mest romantiske sted.

Foto: Northern – Explorer

Tekst Redaksjonen

Fly, båt eller bil?
Det er mange måter å komme seg til Lofoten på, her er det smak og behag som avgjør.
Ønsker dere å ta direkte fly til Evenes, og kjøre den naturskjønne veien inn til Lofoten? Lander du i Bodø kan du fly videre med Widerøe, ta hurtigruten eller benytte deg av fergesambandet. Uavhengig av hvilken transport dere velger vil dere bli ønsket velkommen av en majestetisk utsikt.

Mer info på transportmuligheter

Foto: Thea Kristin Johansen

Overnatting med utsikt og god atmosfære.
Lofoten byr på et spekter av ulike overnattingssteder og ulike kategorier fra Rorbu til hotellsuiter, Under vil du finne et lite utvalg av overnattingssteder som legger til rette for en god og lun atmosfære og ikke minst nydelig utsikt.

Ønsker dere å bo originalt i rustikke omgivelser, nært naturen, men i moderne komfort kan Eliassen Rorbuer eller Svinøya Rorbuer være midt i blinken for dere. Vil man sitte sene kvelder midnattssol kvelder i en badestamp eller sauna og se utover nydelig landskap kan Solsiden brygge, Nyvågar rorbuhotell eller Nusfjord Arctic Resort vært midt i blinken for deres rorbuferie.

Frister det mer med en av Norges beste frokoster og hotellopphold midt i hjertet av Svolvær er det Thon Hotell Lofoten du skal sjekke inn hos.

Foto: Solsiden Brygge

Opplev og skap nye øyeblikk sammen
De romantiske øyeblikkene oppstår ofte når man gjør noe nytt og spennende sammen sies det.

Med midnattssolen på himmelen, mektige fjelltopper og azurblått hav, sier det seg nesten selv at en kajakktur virkelig vil skape rammene for nye og fine opplevelser. Ønsker dere noe med litt mer fart kan vi anbefale RIB tur, her kan man komme tett på den majestetiske havørna.

Er drømmen å dra opp en ekte lofottorsk kan man booke seg inn på ei ekte fiskeskøyte.
Heller dere mer mot det tørre element kan vi anbefale å dra ut på en reise innen kunsten og besøk noen av de fantastiske galleriene og museer som Lofoten har.

Ekte Lofoten historie får du hos Norsk fiskeværsmuseum på Å, besøk Smeden i Sund, Glasshytta på Vikten, eller ta turen til Norges svar på Venezia – Henningsvær. Her kan dere fordype dere i Norges største kunstsamling av nordnorske malerier hos Galleri Lofoten, ta turen videre til Kaviar Factory for internasjonal samtidskunst du ellers bare finner i verdens største metropoler og avslutt med et besøk på Engelskmannsbrygga for å se glassblåserne skape unikt håndverk.

 

Foto: Kjell Ove Storvik

Lokale råvarer, kortreist og kulinarisk
Lofoten kan skryte på seg å være en av Norges mest kulinariske destinasjoner og en opplevelse for foodies som reiser hit. Du finner alt fra gourmet opplevelser til kveldsmat på gårdsysteri.

Felles for matopplevelsene i Lofoten er fokuset på lokale råvare og ikke minst spisskammerset som befinner seg rett utenfor døra – Havet.

Er du i Lofoten kommer du ikke utenom å måtte smake på deilige fiskeretter, men vi har mye annet for de som ikke skulle ønske det.

For autentisk atmosfære, hyggelig vertskap og retter som setter smaksløkene i sving bør dere besøke Børsen Spiseri og Restaurant Kjøkkenet i Svolvær, Maren Anna eller Havet Restaurant på Sørvågen, Fiskekrogen i Henningsvær  og ikke minst Gammelbua på Reine.

 

WordPress Ads