Flere ønsker bolig i Spania: Digitale visninger har blitt populære

Eiendomsmegler Karolin Persson holder allerede digitale boligvisninger for norske kunder. Flere er interesserte i å se på boliger i Spania, og markedet er langt bedre enn fryktet. Men hva tenker hun om boligmarkedet for norske kjøpere i 2021?

Etterspørselen har faktisk økt, men besøkene har naturligvis gått ned. Vi har imidlertid solgt mange flere boliger over video med digital visning. Det har fungert overraskende bra både for oss og kjøperne. Det er så klart vanskelig å forutsi fremtiden, men vi tror at neste sommer vil være ganske likt normalen fra før pandemien startet. Mange vil få tilgang på en velfungerende vaksine og vi vil i 2021 ha høstet mye nyttig kunnskap om COVID-19, som skaper mer forutsigbarhet og stabilitet, sier Persson.

Boligprisene er gunstige akkurat nå

Med hensyn til kronesatsen opp mot euroen, så er kursen omtrent den samme som i fjor på samme tid, påpeker hun.

  • Kronen svekket seg i fjor vår, men har stabilisert seg igjen. Jeg tror ikke pandemien har fått en betydelig innvirkning på boligprisene. Men vi har likevel mye større etterspørsel akkurat nå fra kjøpere som ønsker å kjøpe så snart alle restriksjoner forsvinner. Økt etterspørsel har en tendens til å bidra til økte priser i det lange løp. Derfor er det spesielt gunstig å slå til allerede nå før våren kommer, sier Persson.

Ifølge siste boligpris-statistikk fra november 2020, har boligprisene falt med 0,29 prosent i Spania totalt, og med 0,12 prosent i Costa Blanca-regionen.

  • Men markedet er mye bedre enn vi først fryktet, for det er flere og flere som oppdager hvor rimelige boligene generelt sett er her nede. Dessuten hvor greit og praktisk det er å ha et feriehus i sola når været er dårlig i Norge, sier hun.

Men hvorfor velge akkurat Costa Blanca?

På det spørsmålet har Karolin Persson gode argumenter: Klimaet, kulturen, maten og den spanske befolkningen. Tall fra WHO viser at Costa Blanca har 300 soldager per år, med en gjennomsnittlig årstemperatur på 18 grader ° C.

  • I motsetning til andre deler av Spania, blir somrene ikke ubehagelig varme og vintrene er relativt milde. Grunnen til at Costa Blanca har dette klimaet er fordi regionen har Middelhavet i øst og et fjellområde i vest. Mennesker som har problemer med astma, revmatisme, psoriasis eller allergier, får det ofte bedre ved å bo her, sier hun.

Det er god tilgang på ferske, varierte og sunne råvarer, og spanjolene er hjelpsomme og vennligsinnede.

  • Hvis du vil ha litt kultur, bør du besøke en vin- eller olivengård, som ofte tilbyr smaksprøver etter guidet tur. Nesten alle landsbyer og tettsteder har fortsatt sine gamle slott som er klart verdt et besøk, og stort sett alle er gratis. Museer er det utrolig mange av, sier hun.

Blir du lei av sola, finnes det et uendelig utvalg av kultur- og underholdningstilbud. Ønsker du å trene er det mange sykkelstier og turstier. Eller hvorfor ikke leie en tennisbane for et par timer?

  • Hvis du fortsatt ønsker å være mye på stranda og ved havet, kan du padle, surfe, kitesurfe, leie pedalbåt eller båt, sier Karolin Persson.

Vil du vite mer om boligkjøp på Costa Blanca? Ta kontakt med Karolin Persson på e-post: karolinpersson@gmail.com eller ring +34618743453/+34665031387.

WordPress Ads