Stort, luksuriøst leilighetsanlegg i Albir

Selv om Europa sliter med koronaen er nordmenn optimistiske og investerer i leiligheter i Spania. Nå kommer det et stort leilighetsanlegg i Albir på Costa Blanca og det vekker interesse hos mange. 

Tekst Ann-Magrit Berge

– 2020 har vært et spesielt år, men vi har hatt overrasende bra salg i forhold til hva jeg forventet etter at koronaen traff oss, sier Torill Espeland som er salgsansvarlig for det nordiske markedet i Albir Confort. 

– Hvordan har koronaen påvirket ferieboligmarkedet?

– Hovedproblemet er at folk ikke kan komme til Spania på visning. Jeg har hatt flere visninger ved hjelp av facetime, og fått solgt leiligheter til kunder som jeg har kjent en stund, og som stoler på min dømmekraft. Men jeg har en klump i magen, for folk investerer tross alt i drømmeboligen sin. Prisene på leiligheter har holdt seg stabilt under koronaen mens utbudet så langt har vært litt mindre enn normalt.

Flere bein å stå på

– Albir Confort har i tillegg til salg av leiligheter mange utleieleiligheter og tilbyr både kortids- og langtidsleie. For tiden er det mest langtidsleie. Vi tilbyr også vaktmestertjenester som omfatter utlufting, renning av vann og annet. Siden jeg har en del nøkler så det er populært hos folk som ikke kan komme ned å se til leilighetene sine. På tross av koronaen har Albir Confort klart å holde nesen over vannet, sier Espeland.

Koronaforsikring

Norsk reiseforsikring gjelder ikke i Spania under koronaen, men man kjøpe koronaforsikring før man drar fra Norge fra et spansk selskap som vi samarbeider med. Forsikringen gjelder alle utgifter i forbindelse med koronasykdom; legehjelp, pleie, sykehusopphold og om nødvendig privatfly for syketransport til Norge. Forsikringen er meget populær og koster ca. 45 Euro per måned.

Stort luksuriøst leilighetsanlegg 

– Akkurat nå har man i Albir startet på et nytt kjempeprosjekt. En hotellbygning som har stått tom i 12 år skal rives og gi plass til et stort anlegg med ferieleiligheter. Dette er Albirs fineste tomt som ligger både ved stranden og i sentrum samtidig, helt fantastisk. I følge reguleringsplanen var det ikke lov å bygge annet enn hotell i dette området, men utbyggerne har fått tillatelse til å bygge turistleiligheter som kan leies ut når eierne selv ikke bruker dem. Et spansk selskap har fått godkjent et prosjekt som totalt består av 220 leiligheter, og første byggetrinn som skal stå ferdig i begynnelsen av 2023, består av 80 leiligheter. Tomten er kjempestor, 35.000 kvm, og vil gi plass til 220 leiligheter med store terrasser når utbyggingen er ferdig. Allerede i januar starter rivningen det gamle hotellet.

– Albir og Altea har i mange år vært veldig populære byer å skaffe seg feriebolig i for nordmenn. Prisene i dette prosjektert er heller ikke avskrekkende. De starter på 293.000 Euro og for det får du en leilighet med to soverom, to bad og 20 kvm terrasse. Dette er ganske moderate priser til å være i Albir hvor prisene har holdt seg stabile på et høyt nivå i mange år, for etterspørselen er stor. Da salget av det nye prosjektet startet med reservering av leiligheter i begynnelsen av desember var det kø av folk som ville kjøpe, så dette blir kjempegøy. Jeg gleder meg veldig til dette prosjektet. At man velger å satse i Albir nå er stort for området. Det er et skikkelig lysglimt i alt det triste vi har opplevd det siste året. Dette blir et stort, flott og luksuriøst anlegg og det trengs for i Albir er det mye gammelt.

Optimist

– Hvem kjøper ferieboliger i ditt område?

– Den nye trenden er at det er den yngre garde som kjøper leilighet og bruker den om sommeren og i andre ferier, og så bruker foreldrene den om vinteren. Gjennomsnittsalderen på de som kjøper nå ligger på mellom 40 og 50 år.   

– Hvordan ser du for deg 2021? 

– Heldigvis er vaksinen her nå, så jeg håper på påsken, går ikke det så sommeren. Dessuten er jeg veldig glad for dette store nye prosjektet med den fantastiske utsikten. Dette medfører mye positivitet med tanke på fremtiden, og vi må være optimistiske, sier Torill Espeland.  

Torill Espeland er salgsansvarlig for det nordiske markedet i Albir Confort. +34 648 585 643

WordPress Ads